ZŠ Chlum u Třeboně

Školní kolo pěvecké soutěže Jihočeský Zvonek 2023

ŠKOLNÍ KOLO PĚVECKÉ SOUTĚŽE JIHOČESKÝ ZVONEK 2023
28. března 2023 proběhlo školní kolo pěvecké soutěže Jihočeský zvonek
Účastnilo se 24 zpěváků v kategoriích 1. – 8. třída.
Do poroty zasedl jako předseda MgA. Josef Zaplatílek, dirigent, sbormistr dětského pěveckého sboru ZŠ a ZUŠ Zliv Skřivánek a učitel klavíru, Zuzana Vančurová a Jiří Mašek, oba členové a zpěváci Antikvartetu Dušana Vančury a jako poslední Tereza Chvalkovská, žákyně ZŠ a ZUŠ Zliv, členka DPS sboru Skřivánek, která se v současné době připravuje ke studiu na konzervatoř na obor sólový zpěv a již dva roky studuje sólový zpěv u přední sólistky Jihočeského divadla Kateřiny Hájovské.
Děti předvedly napříč všemi kategoriemi skvělé pěvecké výkony, které porota hodnotila pásmově. Udělovala bronzová, stříbrná a zlatá pásma. Žádné z dětí neodešlo bez diplomu, všechny byly oceněny dle výsledného počtu bodů všech čtyřech porotců a myslím, že jejich hodnocení bylo vzhledem k jejich profesionálním zkušenostem se zpěvem více než objektivní.
Ze školního kola postoupily 4 pěvecká čísla do okresního kola do Jindřichova Hradce. Jmenovitě: Gabriela Plánková – sólo, Kristýna Kvitská – sólo, Vendula Dlouhá – sólo, Gabriela Plánková a Kristýna Kvitská – duo.
Absolutním vítězem školního kola Jihočeského zvonku pro rok 2023 se stala žákyně 3. třídy Ester Šalapková, která všem přítomným dopřála nevšední pěvecký zážitek za podpory svého tatínka, který ji doprovodil na akordeon.
Děkuji všem, kteří se na celé akci podíleli: porotcům, rodičům, vedení školy, a hlavně všem účinkujícím, kteří se svědomitě na soutěž připravili a dokázali tak, že i lidová píseň má stále své místo na naší hudební scéně.
V životě člověka mohou nastat různé situace, které se dají vyjádřit textem některé z písní a já nyní nepoužiji píseň lidovou, ale použiji 2 tituly písně našeho „mistra“ Karla Gotta: „Zůstanu svůj“ a v souvislosti s tím „Jdi za štěstím“.
Mgr. Jana Kvitská

Patička webu

 

ADRESA

 

Základní škola Chlum u Třeboně
okres Jindřichův Hradec

Náměstí 232
378 04 Chlum u Třeboně

 

IČ: 70986631

 

mapa - jak k nám

 

KONTAKTY

 

Ředitelka školy: Mgr. Patricie Vondrková
tel: 389 771 377

 

Školní družina

tel.: 775 166 638

 

Budova 1. a 2. třídy

tel.: 722 290 469

 

ostatní kontakty

 

DŮLEŽITÉ ODKAZY

 

 

 

Vzájemným učením - cool pedagog 21. století (CZ.1.07/1.3.00/51.0007)

 

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout